Ładuję...
  • 00dni
  • 00godzin
  • 00minut
  • 00sekund

Niezmiernie nam miło zaprosić Państwa na XXIII Bal Bezalkoholowy im. ks. Franciszka Blachnickiego. Bal odbędzie się 18 stycznia 2020 w restauracji Dwór Góralski KRYWAŃ w Lęborku. Zabawę zaczynamy o godz. 19:00, drzwi balu otwieramy o 18:30.
Bilety w sprzedaży od początku grudnia 2019

Bilety online
Menu

Bal bezalkoholowy

W 1978 Jan Paweł II skierował do Polaków następujące słowa: „Proszę, abyście przeciwstawili się wszystkiemu, co uwłacza ludzkiej godności i poniża obyczaje zdrowego społeczeństwa, co czasem może aż zagrażać jego egzystencji i dobru wspólnemu, co może umniejszać jego wkład do wspólnego skarbca ludzkości, narodów chrześcijańskich, Chrystusowego Kościoła.”
Nasz bal jest odpowiedzią na to zawołanie.

Kilka słów o Balu Bezalkoholowym

22 bal

Jak to możliwe, pyta wielu! Bal bez alkoholu? To się nie może udać. A jednak! Ta wspólna, dobra zabawa trwa już od 21 lat. Z każdym rokiem, tych, którzy chcą wziąć w niej udział jest więcej. (Czytaj więcej...)

Misja

Już w czasach komunizmu, Jan Paweł II zauważył ogromne zniszczenie, jakie niosło za sobą rozpijanie społeczeństwa przez ówczesne własze. To w odpowiedzi na jego apel, ks. Franciszek Blachnicki założył Krucjatę Wyzwolenia Człowieka. (Czytaj więcej...)

Dla kogo?

Bal bezalkoholowy jest dla każdego. Zapraszamy wszystkich, którym nie straszna dobra zabawa i zmaczne jedzenie.

Wsparcie

Od 1996 roku wiele osób angażowało się w organizację i promocję idei Bali Bezalkoholowych. W pomoc przy organizacji 22 edycji Balu Bezalkoholowego zaangażowała się Krucjata Wyzwolenia Człowieka, Domowy Kościół, Miejska Komisja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, Stowarzyszenie Rodzin Wielodzietnych, Stowarzyszenie KREATIVSPORT, Miasto Lębork, Sanktuarium Św. Jakuba Apostoła w Lęborku. Serdecznie dziękujemy!
MENU
Na początek obiad
  • Krem serowy
  • Ziemniaki, sos
  • Devolaile, schabowy, Kaczuszka w sosie żurawinowym, Zraz z karkówki w sosie cebulowo-tymiankowym, Sakiewki z polędwiczki w sosie grzybowym
  • Surówki, trzy rodzaje
Coś słodkiego + przekąski zimne
  • Kawa, herbata
  • Ciasto, kilka rodzajów
  • Łosoś w cieście francuskim + rożki z serkiem almette z kawiorem
  • Łosoś w galarecie + rolada z pstrąga
  • Mus serowy owinięty łososiem wędzonym
  • roladka z łososia wędzonego
  • roladka z piersi kurczaka z farszem z fety i zielonego pieprzu
  • Sałatka cezar
  • Mix sałat z sosem słodko-kwaśnym + ser camembert
Późna kolacja
  • Barszcz czerwony
  • Pierogi domowe
  • Strogonoff

Masz pytania? Zadzwoń

Aleksandra MAZUR
513 856 876
Paweł MAZUR
600 429 346
Krystyna KONKOL
609 777 083
Andrzej KONKOL
601 670 664